Energibars


Idag bestämde jag mig för att göra såna här energibars eftersom jag blir så himla sugen på kvällarna och eftermiddagarna. Det var smidigt att göra för mig med min ömma rygg då jag kunde sitta på en stol och blanda i ordning alla ingredienser. 
Här kommer receptet till er som är nyfikna på hur jag gjorde.

Mixa i en matberedare:
Banan
5 urkärnade färska dadlar

Blanda ihop dessa ingredienser och häll sedan i matberedaren:
1,5 dl havregryn
1 dl kokos
3 tsk kakao
½ linfrön
1 krm salt
½ dl torkade tranbär eller russin
½ dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
½ dl mandlar

Mixa en liten stund och bred sedan ut på en plåt med bakplåtspapper. Smeten ska vara ca 1 cm tjock. 
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
Smält mörk choklad och häll över, strö över riven kokos eller kokosflarn
Låt svalna. Skär i bitar. Slå in dem i plastfolie och förvara i kyl eller frys. 

Barndomsminnen

Jag vet inte om jag har nämnt det i bloggen tidigare men vi ska faktiskt flytta!
Vi har inte köpt något ännu utan det här få bli sista inhalten innan husköp, bara för att jag och Lars ska kunna få ett eget sovrum. Det är hopplöst att sova i bäddsoffan och nu har vi båda smärta i ryggen. 

För några dagar sedan gick jag igenom några kartonger som varit ouppackade under väldigt lång tid, och då hittade jga den här boken. Jag fick den av min farmor på min 8-årsdag och den väckte så många känslor. Vilken nostalgi det blir att hitta gamla saker, sådant som var så viktigt för mig när jag var barn. 

Jag hittade även min gamla spargris, ett smyckeskrin och mängder av stenar. Ja, jag samlade på stenar. Lars skakade på huvudet när han såg min "skatt". 

Jag visste det inte då, men tänk så roligt det är att hitta mina barnsaker nu när jag har egna barn. Dem blir liksom mycket vackrare då. Har ni sparat era gamla barndomsminnen?

 

Plugg, plugg, plugg


Idag är det plugg som gäller! L är ute med barnen i solen och jag avundas dem, även om det är intressant och roligt med plugg ska det bli skönt när det är över. När familjen är hemma vill jag också kunna slappna av och bara njuta av dagen. 

Och förresten, vad tycker ni om mina nya glasögon? Jag är sjukt nöjd med dem. Känns som en makeover nästan. Älskar att köpa glasögon, skulle kunna köpa ännu fler om jag hade möjlighet!

Nej, nu måste jag plugga vidare. Har svept en kaffe, får se om det hjälper...