Svårigheten i en förändring

Bild lånad av google

Jag känner mig lite vilsen när det kommer till mat här hemma. Jag känner verkligen att jag behöver en förändring, att jag vill äta nyttigare, vidga mina vyer och prova nya smaker. Men det är inte lätt att få med sig hela familjen, och det är inte heller lätt att fokusera och ta en sak i taget. Nu hoppar jag mellan det ena och det andra utan att liksom få struktur och rutin på det. Det är så svårt!

Hur gör ni? Ni som gjort en förändring och gått från något gammalt rutinmässigt till något nytt?

Kommentarer:

1 malin:

Här är jag inne på lite samma bana och tankar, men det är lättare då min sambo är med på att vi ska försöka börja tänka lite mer på vad vi äter, inte alltför strikt men ändå. Sonen är ju såpass liten så han äter ännu helt annat.

2 Johanna:

Vi har provat att äta nyttigare detta år och det går ganska bra! Jag gör veckomenyer för jag tror framförhållning är viktigt. Femåringen gillar inte allt vi äter, men vi provar ändå kombinera vår mat med sånt hon också gillar. Till exempel så kan hon få pasta och potatis till maten, men vi äter istället sallad. Proteinet kan ju hels familjen äta, men vi vuxna hoppar de snabba kolhydraterna!

3 Fröken M:

Jag håller med dig ! det är JÄTTE SVÅRT !
Och det är lätt att halka in i gamla rutiner när man ställer sig i köket och ska laga mat.
Jag försöker finna inspiration på tex instagram.
För faktum är att bilder på andras "nyttiga mat" alltid ser så god ut !
Ofta faktiskt mycket godare än annan skräpmat :)

Kommentera här: