Me before you

Jag har läst boken Livet efter dig av Jojo Moyes och fullkomligt älskade den, så när jag fick höra att det skulle komma en film kände jag att jag bara måste se den. Men som alltid när man gör en film på en bok så kanske inte alltid resultatet blir så bra. Därför var jag lite skeptisk för jag tänkte att det kunde bli en sån där dramakomedi som inte sticker ut i mängden.
 
Men filmen var kanon! Precis som när jag läste boken så grät jag krokodiltårar, jag skrattade åt det komiska och fasade åt det som båda karaktärerna går igenom. Den är definitivt ett måste för filmälskaren.
 
Louisa bor i en liten stad i England och hon hjälper till att försörja sina föräldrar genom att arbeta på ett café. Men en dag blir hon avskedad och hon måste genast hitta ett nytt jobb. 
Hon får anställning som personlig assistent åt Will Traynor som blivit förlamad efter en olycka. Han är djupt deprimerad men Louisa är bestämd på att hon ska göra honom lycklig igen. Sakta men säkert blir dem goda vänner och allt ser ljust ut, men så får Louisa reda på Wills hemlighet som gör henne förtvivlad. 
 
 

Kommentarer:

1 Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Jag läste boken i somras och såg filmen för någon vecka sedan. Tyckte filmen gjorde boken rättvisa och boken var sååå bra (filmen också!) :D

2 Fanny Edfast:

Jag älskade både filmen och boken! :D

Kommentera här: