Rast på jobbet

Hej svejs!
Jag sitter på jobbet och har rast, och så tänkte jag att jag skulle skriva en liten rad.
Igår fyllde min stora pojke 6 år, helt galet måste jag säga. Jag tycker att tiden har gått så otroligt fort. Vi började morgonen med att han fick öppna paket. Han fick ett teve-spel (Lego city) och ett modellflygplan som han ska få bygga tillsammans med pappa. Han blev så glad och stolt.
När vi var på väg ut genom dörren för att gå till förskolan så påminde jag honom om att inte hoppa i vattenpölar och bli blöt. Då tittade han på mig och sa:
- Jag vet, mamma. Jag är stor nu.
Så himla kär jag blir i honom vid sådana kommentarer.

På kvällen fick han bestämma middag och det blev tacos. Sedan fikade vi lite innan han fick pyssla med sina presenter. I helgen blir det riktiga kalaset då släkt och vänner kommer och fikar. Han ska även på ett annat kalas där det blir disco. Stora killen alltså!

Jag slutar klockan två så jag har inte så många timmar kvar. Sedan blir det fredagsmys med familjen. Trevlig fredag önskar jag er!

En suddig mobilbild fick slinka med, hihi.

Frufridagen

Jag måste ta upp en sak som jag alltid tycker är så intressant att diskutera med andra. 
Igår var det "Frifrudagen". Någon som hört talas om den? Lennart Hyland introducerade detta på 50-talet, och det handlar om att männen ska ta över kvinnogörat hemma just på den här dagen, så som att laga mat och tvätta. 
Jag känner många som skulle säga: "åh vad skönt om jag kunde få en dag ledig från allt hushållsarbete, min karl gör aldrig något hemma". 

Jag har inte det bekymret för Lars gör otroligt mycket här hemma. Han är till exempel mycket bättre än mig på att laga mat så oftast står han för helgmaten då vi vill äta lite lyxigare och lite godare. Han är mycket noggrannare än mig på viss städning så om jag verkligen vill ha det skinande rent så kan jag be honom. Och när han själv bestämmer sig för att städa så gör han det verkligen ordentligt, alltså upp med alla möbler från golvet bara för att dammsuga till exempel. 
Däremot kan han inte tvätta, och han är hopplös på att ställa ner i diskmaskinen (om du frågar honom är jag det). 

Det jag ville komma fram till är att vi delar upp oss ganska bra, och det vi vet att vi är lite sämre på överlåter vi till den andra. Det är så skönt att det aldrig är något tjafs på den punkten för jag känner som sagt många som är rätt osams om just den här punkten. 


Hur har ni det där hemma? Delar ni på hushållssysslorna?

Sjuk 6-åring

 
 
Hej hej!
Idag är jag dels hemma och pluggar i den mån det går, och i övrigt är jag hemma med en sjukling. Oliver blev nämligen väldigt varm igår kväll och i natt har han varit så himla orolig så han fick sova mellan oss. Nu på morgonen har han varit riktigt hängig och klagat på värk i både huvudet och magen. 
Han sköter sig mycket själv men ibland vill han ha mitt sällskap, som att bygga med lego till exempel. Det är riktigt mysigt faktiskt, att vara hemma bara han och jag. Vi har ätit framför teven och gottat oss med nyponsoppa med glass. För sånt får man göra när man är sjuk. 
Om någon timme är Lars hemma eftersom han ska till tandläkaren idag, så vår måndag rullar på här hemma. Imorgon är det jobb för mig och Lars lär vabba. 
 
Vad tycker ni om plusgraderna som kommit? Är det inte underbart med blötsnö? (Inte alls bitter...)