Frufridagen

Jag måste ta upp en sak som jag alltid tycker är så intressant att diskutera med andra. 
Igår var det "Frifrudagen". Någon som hört talas om den? Lennart Hyland introducerade detta på 50-talet, och det handlar om att männen ska ta över kvinnogörat hemma just på den här dagen, så som att laga mat och tvätta. 
Jag känner många som skulle säga: "åh vad skönt om jag kunde få en dag ledig från allt hushållsarbete, min karl gör aldrig något hemma". 

Jag har inte det bekymret för Lars gör otroligt mycket här hemma. Han är till exempel mycket bättre än mig på att laga mat så oftast står han för helgmaten då vi vill äta lite lyxigare och lite godare. Han är mycket noggrannare än mig på viss städning så om jag verkligen vill ha det skinande rent så kan jag be honom. Och när han själv bestämmer sig för att städa så gör han det verkligen ordentligt, alltså upp med alla möbler från golvet bara för att dammsuga till exempel. 
Däremot kan han inte tvätta, och han är hopplös på att ställa ner i diskmaskinen (om du frågar honom är jag det). 

Det jag ville komma fram till är att vi delar upp oss ganska bra, och det vi vet att vi är lite sämre på överlåter vi till den andra. Det är så skönt att det aldrig är något tjafs på den punkten för jag känner som sagt många som är rätt osams om just den här punkten. 


Hur har ni det där hemma? Delar ni på hushållssysslorna?

Kommentera här: