Midnattssol

God kväll!
Hur har ni det? Själv har jag det väldigt lugnt. Pojkarna är på fotboll med pappa och Molly tittar på teve. Efter jobbet idag har jag hunnit dammsugat av nedervåningen, hängt upp två maskiner tvätt, lagat middag och gjort rent kaninburen. Det ska bli en dusch också innan jag sjunker ner i soffan. 
 
Jag tänkte bara tipsa er om den svensk-franska teveserien "Midnattssol" om det är så att ni missat den precis som jag gjort. Den är fantastiskt bra och jag tänka plöja igenom ett par avsnitt till ikväll. 
Serien är spännande, oväntad och gripande. Jag har bara sett två avsnitt men jag tycker att det är så roligt att de visar så mycket av norra Sverige och att de berättar om samekulturen. 
 
Det brutala mordet på en fransk medborgare tvingar den franska mordutredaren Kahina Zadi att resa till Kiruna. Tillsammans med Anders Harnesk, en åklagare av samisk börd, inleder hon en utredning som snart får svindlande proportioner. Fransmannens död visar sig vara det första i en serie symbolladdade mord som öppnar en avgrund av hat och konflikter där alla kan vara mördare eller offer. Anders Harnesk gör allt för att utredningen inte ska slita sönder gruvsamhället.
 
Har ni sett Midnattssol?
 
 

Kommentera här: